Ha a megfelelő tudás alapok, tapasztalatok hiányoznak nálad könnyen megtéveszthető leszel. Az eredmények hazudhatnak, mert mások megtévesztésén keresztül is elérhetők. Szerezd meg a tudás alapokat saját magad, de inkább mások tapasztalataiból tanulj. Ha azonban sikert akarsz elérni akkor elkerülhetetlen, hogy odatedd magad. De addigra légy felkészülve.

Miért tesztelem az oktatásra jelentkezőket?

Készült: 2011. április 19, 14:52:04

Egyre több érdeklődő van az ingyenes oktatásomra ezért kénytelen voltam változtatni azon, hogy milyen módon működjek együtt a jelentkezőkkel.

A tavalyi év őszére (2010) az ingyenes oktatásomra járók létszáma elérte a nyolc főt. Két egyéni tanulóm volt, plusz egy három fős kezdő csoport és egy három fős haladó csoport. Az idei év során (2011) azért kellett bevezetnem változtatásokat, mert észrevettem, hogy a teljesen ingyenes oktatás következtében ellustulnak a tanulók. Beleülnek egy úgynevezett demó kényelembe. Demóban már 50% profit felett – van aki 100% profit felett – vannak, de az éles számlanyitást halogatják. Még az is akinek van erre a célra félretett pénze. Mostanáig a nyolc tanulóból ketten nyitottak éles számlát.

Korábban is volt, hogy a tanulóim segítettek nekem az oktatásért cserében. Volt aki cikket írt nekem a Tőzsdéből Milliomos weboldalamra. Volt aki, népszerűsítette a weboldalaimat, blogjaimat internetes katalógusokban úgynevezett link építéssel. Volt aki készített nekem egy vagy több komplett blog-ot. Készítettek nekem ábrákat a cikkeimhez. Volt aki a tőzsdei opciós elméleti és stratégiai oktatási anyagaim elkészítésében segített. Mindez nem volt kötelező, mindenki önkéntes alapon végezte. Azt tapasztaltam, hogy azok akik valamit segítettek nekem sokkal komolyabban vették a tanulást mint azok, akik csak egyoldalú idő és energia befektetést vártak tőlem.

Az idei év egyik legfontosabb változása, hogy teljesen ingyenesen már csak alapos személyiség teszt után vállalok be tanulót. Számítsatok becsapós személyiség tesztekre, ezek olyan teszt szituációk, amelyekre az emberek nem számítanak, így őszintén reagálnak, mert azt gondolják, hogy az nem is egy felvételi teszt. Azt kell, hogy mondjam: a teljesen ingyenes oktatásra már csak a magas szinten sikeres gondolkodásmóddal rendelkezők juthatnak be.

Sokat agyaltam, hogy miként lehetne átalakítani az oktatást úgy, hogy a hitelesség megmaradjon, de mégis legyen valami hasznom abból is, hogy oktatok, ne csak az időm menjen vele. Nem egyszerű kitalálni egy ilyen megoldást, oktatási konstrukciót. De végül kitaláltam két megoldást. Egyiket sem alkalmazzák a magyarországi tőzsdetanfolyamokon. Ennek fő oka az, hogy mivel nem tudnak profitot termelni a tőzsdén, ha úgy oktatnának ahogy én, akkor egyszerűen éhen halnának.

Az egyik megoldás azoknak szól, akik még nem rendelkeznek saját befektetési tőkével. Őket munkáért cserébe oktatom. Pénzt nem kapok az oktatásért, de cserébe például népszerűsíteni kell a weboldalaimat.

A másik megoldás inkább vállalkozóknak szól, olyanoknak, akik rendelkeznek a tőzsdei kereskedés elkezdéséhez szükséges saját befektetési tőkével. Ebben az esetben az lett a megoldás, hogy csak olyan pénzt fogadok el az oktatásért cserébe, amely a tőzsdén lett kitermelve. Azt vettem észre, hogy a hitelesség így biztosítható és ezt a visszajelzések is megerősítették.

Ha nálam szeretnél tanulni, akkor számíts arra, hogy nálam nincs tanfolyam. Oktatás van, mindenkivel egyénileg foglalkozok és addig tart az oktatás amíg a tanuló sikeressé nem válik. Hetente maximum másfél órát oktatok egy tanulót, mert azt vettem észre, hogy amit elmondok másfél óra alatt, azt kb. egy hét megemészteni, feldolgozni a házi feladatok elvégzésével együtt. Ebben az ütemben kb. 5 hónap alatt lehet eljutni addig, hogy a tanuló ki tud menni élesben kereskedni egy éles gyakorló számlával. Az éles gyakorló számla azt jelenti, hogy a számla éles, valódi pénzzel, nem demó számla, de csak annyi pénz van rajta, amely a gyakorláshoz elegendő, viszont a tőzsdei kereskedésből megélhetéshez kevés. Én azt javaslom, hogy legalább fél év éles kereskedési gyakorlat után érdemes nagyobb pénzekkel elkezdeni kereskedni. Annyival, amellyel el lehet érni a megélhetéshez szükséges profitot.