Ha nincs pénzed azt gondolod, hogy könnyebb jó üzleti lehetőséget, befektetést találni mint pénzt előteremteni hozzá, ha van pénzed tudod, hogy mindig könnyebb tőkét találni mint jó üzleti lehetőséget, befektetést. Ha ez utóbbit mégsem tudod, rövidesen visszakerülsz az első kategóriába.

Miért tanítok ingyen

Készült: 2011. január 18, 14:36:00

Sokan egyszerűen őrültnek tartanak amiért ingyen tanítok élesben letesztelt tőzsdei stratégiákat. Értetlenül állnak hozzá miért csinálom, sőt vannak akik megkérdőjelezik, hogy térítésmentesen oktatok.
Ezek fényében került „papírra” ez a cikk. Összeírtam melyek azok a tényezők amelyek arra késztettek, hogy úgy tanítsak, hogy az oktatás csak az idejébe kerül a tanulónak.

 • Egy olyan piaci szegmens létrehozása volt az elsődleges szempont amely üres, mert egy üres piaci szegmensben rendkívül gyors a piaci dominancia megszerzése. Közérthetőbben, mivel Magyarországon ez egyedülálló ezért nincs konkurencia.

 • Másrészről elegem lett abból, hogy rengeteg ember becsapottnak érzi magát amikor elvégez különféle méregdrága tőzsdei tanfolyamokat, évekig gyakorolja a tőzsdei kereskedést és mégsem sikerül profitot előállítania, sőt az esetek többségében veszteséget csinál, gyakran le is nullázza a számláját.
  Ellenzem azt a nézetet, hogy egy igazi tőzsdei kereskedőnek többször is le kell nulláznia a számláját. Én úgy gondolom, hogy a tőzsdének a kezdetektől profitot kell hoznia.
  Több ember kérdezte már tőlem, hogy miért ilyen nehéz a tőzsdén nyereséget előállítani. Általában kételkedve fogadják a válaszom, vagy besértődnek rajta: rossz helyen tanultad, nincs tőzsdei stratégiád, túl kapzsi vagy. Ezek az emberek egy idő után rájönnek, hogy a tőzsdeoktatók többsége élesben képtelen tartósan profitokat előállítani és magas életszínvonalukat a tanfolyamok bevételeiből érik el. Ilyen előzmények fényében sokkal hitelesebb valaki, ha teljesen ingyen oktat, vagy olyan konstrukcióban, hogy az térítésmentes a tanuló számára.

 • Olyan kereskedési formát oktatok amely rendszeres havi jövedelmet tud biztosítani. Ha ezt valaki megtanulja és élesben alkalmazza, nincs szüksége az oktatásból befolyó bevételekre.

 • Mivel elég nehéz összeverbuválni egy méregdrága tőzsdetanfolyamra a tanulókat, nagyon kemény és durva marketingre van szükségük az ilyen tanfolyamokat szervezőknek. Például: drága csilivili weboldal, hetente több nyomulós hírlevél, eltúlzott ígéretek, győzködő videó anyagok, magas (~50%) jutalék kifizetés annak aki behoz tanulót.
  Ha ingyenes az oktatás, akkor mindezekre nincs szükség. Kevesebb munka van vele mert nincs szükség óriási apparátus fenntartására és irányítására. Végső soron úgy is az a cél, hogy minél kevesebb munkával minél magasabb jövedelmet és vagyont állítsunk elő.
  Ismerek olyan tőzsdeoktatót aki hétvégén is dolgozik mert a fizetős tanfolyamai hétvégén vannak. Mindent összevetve többet dolgozik mint aki a mókuskerékben van. Semmire nincs ideje, se sportolásra, se alvásra. Egészségtelenül és rendszertelenül étkezik, de akkor rengeteget, elhízott, képtelen lefogyni, mert nincs akaratereje.
  Ha valaki a tőzsdéből meg tud élni, de e mellett oktatni is akar, akkor nyugodtan felstrukturálhatja úgy az oktatást, hogy rengeteg szabadideje maradjon. Ezt legkönnyebben úgy lehet felépíteni ha ingyenes az oktatás és nehéz bejutni az oktatásra. Így marad az oktatónak a legtöbb szabadideje.
  Rengeteg munka egy fizetős tőzsdeoktatási rendszert működtetni.

 • Ki akarok építeni egy csapatot akik élesben is képesek az általam tanított stratégiákkal rendszeres havi profitot előállítani a tőzsdén függetlenül attól, hogy éppen válság van vagy éppen szárnyalnak a tőzsdei árfolyamok. Egy ilyen csapatnak számos előnye van, a meghosszabbított kezem lehet és időt spórolhat meg nekem.

Azt vettem észre, hogy három fő csoportba sorolhatók azok az emberek akiket bosszant az, hogy térítésmentesen oktatok:

Az első csoport akik valamilyen kapcsolatban vannak fizetős tőzsdetanfolyamokkal, érdekeltségük van benne vagy jutalékot kapnak a bevitt tanulók után.

A második csoport a magas EGO-júak csoportja. Ők már olyan „sokat” tudnak a tőzsdéről, hogy nincs szükségük újabb ismeretekre, letesztelt, működő tőzsdei stratégiákra akkor sem ha jelenleg képtelenek tartósan profitot előállítani a tőzsdén. Inkább kínlódnak tovább, becsapják magukat és a környezetüket. Ugyan a tőzsdén folyamatosan bukóban vannak, de legalább az önbizalmuk töretlen, és hisznek abban, hogy egyszer majd (valami rejtélyes oknál fogva) sikeresek lesznek.

A harmadik csoport azokból kerül ki akik tényleg sikeresek az iránykereskedés területén. Nekik sokszor azért szúrja a szemüket ha valaki térítésmentesen oktat, mert ők rengeteg időt, fáradságot és pénzt fordítottak arra, hogy sikeresek legyenek. Ha valaki gyorsan profitossá tud válni a tőzsdén és ráadásul csillagászati árú tőzsdetanfolyamok nélkül, akkor az piszkálja az önérzetüket. Megkérdőjelezi azt a töménytelen mennyiségű energiát amit befektettek abba, hogy sikeressé váljanak.